Bütünleyici ve Anadolu Tıbbı Dergisi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT UAM) tarafından bilimsel olarak desteklenen açık erişimli, hakemli bir dergidir.
Bütünleyici ve Anadolu Tıbbı Dergisi, bütünleşik tıp alanındaki akademik araştırmalara ve klinik çalışmalara odaklanan disiplinlerarası bir dergidir.
Bütünleyici ve Anadolu Tıbbı Dergisi'ne, makalenizi göndermeden önce yazım kurallarını ve yayın ilkelerini mutlaka okuyunuz.
Yazım Dili: Dergimizde yazım dili Türkçe ve/veya İngilizce olup, makale metni anlaşılır, sade ve akıcı bir üslupla, ilgili alandaki teknik ifadelerle yazılmalıdır. Türkçe yazılan makaleler için özetin Türkçe ve İngilizce versiyonları makale ile birlikte sunulmalıdır. Gereksiz ve çok bilinen bilgilerden ve gereksiz kaynaklardan kaçınılmalı, daha önce yayınlanmış veri, formül ve sonuçlara atıfta bulunulmalı ve alıntı yapılmalıdır. İsimlendirme, kısaltma ve semboller uluslararası standartlara uygun olarak kullanılmalıdır. Makaleye özgü veya ilgili alanda kullanılan kısaltmalar ilk geçtiği yerde parantez içinde belirtilmelidir. Makalede SI (Systemé International) birimleri ve kısaltmaları kabul edilir.
Başlık: Her makalenin, Türkçe ve İngilizce başlığı bulunmalıdır. Yazının içeriğini kısa, açık ve yeterli ölçüde yansıtacak nitelikte olmalı, büyük harflerle ve koyu yazılmalıdır.
Özet ve Anahtar Kelimeler: (Times New Roman 10 punto) Türkçe özet çalışmanın amacını, kapsamını ve sonuçlarını yansıtmalıdır. Özet en az yüz, en fazla iki yüz kelime olmalı, özetin bir satır altına en az üç, en fazla altı kelimeden oluşan Türkçe anahtar kelimeler yazılmalıdır. Ayrıca özetin, başlığın ve anahtar kelimeler, aynı düzende İngilizce olarak da yazılmalıdır. Yabancı dilde yazılan makalelerde de Türkçe, İngilizce ve yazılan dilde başlık, özet ve anahtar kelimeler yer almalıdır. Yabancı dildeki özetlerde dil yanlışları olmamasına özen gösterilmelidir.
Ana Metin: Times New Roman 12 punto Makalelerin, MS Office Word programı kullanılarak (.doc veya .docx uzantılı) araştırma makalelerinde on beş (15) ve derleme makalelerde yirmi (20) sayfayı geçmeyecek şekilde yazılması tercih edilir.
Sayfa Yapısı: A4 ebatında; kenar boşlukları sağdan, soldan, üstten ve alttan 1,5 cm
Ana Başlıklar: Times New Roman 12 punto Tamamı büyük harflerle sola dayalı ve koyu yazılmalıdır. Giriş ve Sonuç bölümleri haricinde numaralandırma yapılacaktır.
Kaynaklar: Makalenin en sonunda Times New Roman 10 punto olarak verilmelidir.
İntihal Kontrol:
(The Journal of Integrative and Anatolian Medicine commits to abide by the Publication Ethics Committee (COPE) Code of Conduct guide available at www.publicationethics.org.)
(No Article Processing Charge (APC), etc. is required for the articles published in the journal.)
Dergimiz, herhangi bir başvuru veya yayımlama ücreti almamaktadır (free submission and publication).